STÄVÍME, BUDE TO DRŽET?

„Musí to stát do 27.12. Stihneme to?“

Se stavbou KØMENE bylo potřeba začít co nejdříve. Limitoval nás čas, do kdy můžeme být v hale – tedy 1.1.2019. Což znamenalo, že konstrukce musela být postavená do 27.12. abychom ji ještě stihli oplechovat.

Stavělo se v hale PREFA v Horních Počernicích, kam jsme přivezli všechny části útulny – vyřezané CLT desky, okna, úhelníky na okna, trámy, spojovací materiál atd…

Začali jsme konstrukcí podlahy k nosným trámům. To šlo vcelku hladce. Nicméně hned po tomto kroku začala nervozita značně stoupat. A to proto, že nastal čas přidělat první stěnu – jednu z vyřezaných CLT desek. Byla šikmá, těžká, vykláněla se a my stále nevěděli, jestli bude držet.

„Hrubá sílá vítěží nad lží a nenávistí!“

3 drželi, 2 radili a 1 vrtal. Poté sundat, napatlat lepidlo, přiložit a prošroubovat. Chvilka napětí a pak? Pak se neskutečné stalo skutečným. Deska byla na místě a ani se nehnula! Pokračovali jsme dál a s radostí jsme lepili a vrtali jako o život!

K našemu údivu se podařilo mít celou dřevěnou konstrukci hotovou už během 2 dní.

Díky všem pomocníkům, ostříleným konstruktérům a rádcům jsme 23.12. večer odcházeli z dílny a konstrukce KØMENE už stála!

Děkujeme.
No a jak to bude dál? Uvidíte brzy!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *